Личността на българина, уличен в участие в терористична група в Белгия,

...
Личността на българина, уличен в участие в терористична група в Белгия,
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Белгия е държава, създала джихадистка култура

Личността на българина, уличен в присъединяване в терористична група в Белгия, е доста забавна. От белгийските и френските медии научаваме, че това е индивидът, доставял оръжие. При нашите сънародници това не е казус. Нашите хора, ислямизирани, радикализирани на Запад, в действителност са в периферията и са привлечени от някой престъпен необут, както евентуално е станало и с това момче. Това съобщи пред Нова телевизия арабистът Владимир Чуков.

„ В Белгия може да се види какъв брой наши сънародници работят по градежите и по кафенетата. Обикновено, първият шеф, който е доста радушен - това е турски жител. Те имат доста дълбоки корени в белгийската стопанска система. Предполагам, че това момче от Благоевград е попаднало в мрежите на турския жител Хасан, за който е доста ясно, че е водачът ”, добави той.

Чуков уточни, че Белгия е страна, основала джихадистка просвета. „ Среда на джихадизъм. Имат „ Моленбек ” - квартал в Брюксел, от който излязоха повече от половината от белгийските джихадисти. Там, до 2016 година, полиция не влизаше. След това управляващите видяха, че няма по какъв начин да не влязат там, защото това е генератор на терористи ”, изясни арабистът.

За обстановката в нашата страна той сподели: „ България си остава атеистична страна, с атеистично общество. Ислямските радикали даже не са признати от самото ислямско общество. Това е особено за цяла Източна Европа. Нека погледнем Западна и Източна Германия - в Източна няма нищо, до момента в който всичките джамии са в Западна ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР